середу, 3 травня 2023 р.

Книжкова полиця для краєзнавців # Золочівський цвинтар / Андрій Доброносов

30 травня у читальній залі Золочівської міської бібліотеки ім. І. Франка в рамках відзначення 600-річчя Золочева (травень 2023) відбулася презентація фотоальбому «ЗОЛОЧІВСЬКИЙ ЦВИНТАР» золочів'янина АНДРІЯ ДОБРОНОСОВА. Організатором події виступила Золочівська міська бібліотека ім. І. Франка КЗ «Публічна бібліотека Золочівської міської ради».

Для тих, хто не зміг бути присутній на biblioподії розкажемо більше про дане видання.

"ЗОЛОЧІВСЬКИЙ ЦВИНТАР" Андрія Доброносова - це фотоальбом, де зафіксовані пам’ятники старого Золочівського цвинтаря (переважно до 1940 року), пам’ятники, на яких ще збереглися фотографії, чи є цікаві написи та орнаменти.
Гортаючи видання ви знайдете фотографії збережених каплиць, склепів, індивідуальних надгробних пам'ятників, скромних та вишуканих, до невпізнання зруйнованих та майстерно відновлених, занедбаних та доглянутих.
"Альбом-каталог не є дослідженням життєдіяльності постатей минулого Золочева, які спочили на місцевому цвинтарі. Це лише один із перших кроків вивчення і популяризації частини нашої культурної спадщини, якою є унікальний Золочівський цвинтар", - пише у післямові історикиня, краєзнавиця НАДІЯ ГУПАЛО.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Теофіл Копистинський: до 180-річчя від дня народження українського художника

Самобутній талант Теофіла Копистинського - одного із провідних художників України ІІ пол. ХІХ-поч. ХХ ст., виявився у різних видах і жанрах ...