четвер, 2 лютого 2023 р.

Василь Пачовський (до 145-річчя від дня народження) : краєзнавча рекомендаційна пам'ятка

12 січня 2023 року виповнилося 145 років від дня народження ВАСИЛЯ ПАЧОВСЬКОГО (1878-1942) – відомого українського поета к. ХІХ-поч. ХХ ст., лірика-мислителя, драматурга, доктора філософії з історії мистецтв, викладача Львівського університету, одного з організаторів літературної групи «Молода муза», виходця с. Жуличі, що на Золочівщині.

У краєзнавчому фонді Золочівська міська бібліотека ім.І.Франка творчість Василя Пачовського представлена поетичними та драматичними творами, історичними нарисами та творами для дітей.
До ювілейної дати ми зібрали бібліографічну інформацію у краєзначій рекомендаційній пам'ятці, присвяченій ювілею Василя Пачовського – талановитої та багатогранної людини, життя якої було не дуже довгим, але неймовірно бурхливим.
Гортайте карусель фото 1..2..3..

Акумулюємо корисну та цікаву інформацію на краєзнавчому блозі бібліотеки. Тут - про В. Пачовського віртуально - https://zolocyiv-kraj.blogspot.com/search/label/Пачовський%20Василь
"Реально" - якихось 100 кроків до Золочівська міська бібліотека ім.І.Франка!






 !

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ольга Кіс - лауреатка Міжнародної літературної премії ім. Миколи Гоголя (2024)

ВІТАЄМО усією Золочівщиною!!! Серед лауреатів 2024 року Міжнародної літературної премії ім. Миколи Гоголя «Тріумф» є наша землячка, українсь...