понеділок, 15 лютого 2021 р.

Оксана Бодак - славна землячка з Поморянщини

У #День_дівчат_і_жінок_в_науці згадаймо славну землячку з Поморянщини, відому вчену ОКСАНУ ІВАНІВНУ БОДАК (02.05.1942-25.10.2005)

Хімік-неорганік, кристалограф, докторка хімічних наук, професорка, завідувачка кафедри неорганічної хімії Львівського національного університету ім. І. Франка.
  • Дорогу в науку Оксана Бодак розпочала у 1964 році після закінчення хімічного факультету Львівського університету ім. І. Франка. За роки викладацької праці О. Бодак пройшла шлях від асистентки, доцентки, професорки до завідувачки кафедри неорганічної хімії.
  •  Особливо цінною була ініціатива Оксани Бодак у налагодженні наукової співпраці із спорідненими науковими установами багатьох країн, зокрема, Польщі, Німеччини, Франції, Швейцарії, Італії, США.
  •  За наукову, педагогічну та громадську діяльність проф. О. Бодак одержала ряд почесних звань і нагород: Лауреат Всесоюзної молодіжної премії в галузі науки і техніки (1976), Лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки (1984), Соросівський професор (1994), "Людина року" (Американський біографічний інститут, 2000), Заслужений професор Львівського університету (2001).
  •  За плідну і самовіддану працю, за трудові досягнення вона внесена до книги “Жінки України” та до “Енциклопедії Сучасної України".
P. S. Шануйте свій рідний край, пишайтеся його талановитими людьми !




Немає коментарів:

Дописати коментар

ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПОЕТИЧНОЇ ЗБІРКИ "ЧАС КУЛЬБАБ" ІРИНИ БІЛІНСЬКОЇ

14 квітня у Золочівській міській бібліотеці ім. І.Франка відбулася ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПОЕТИЧНОЇ ЗБІРКИ "ЧАС КУЛЬБАБ" ІРИНИ БІЛІНСЬКОЇ