середу, 28 жовтня 2020 р.

Краєзнавча книжкова полиця # Гошів: історія Ясної Гори і Чудотворної ікони / О. Кіс

Кіс О. Гошів: історія Ясної Гори і Чудотворної ікони [Текст] / Ольга Кіс. - Жовква : Місіонер, 2016. - 136 с.

Історія Ясної Гори нерозривно пов'язана з Чудотворною іконою Гошівської Богородиці. Кожен край карбує на скрижалях своєї історії щедрі дари благодатей через заступництво Матері Божої. Гошів став вибраним місцем для заснування боголюбивими ченцями-василіянами своєї обителі, вфдомий на всю Україну та за її межами. Духовна велич, що походить від монастиря та храму Преображення Господнього з Чудотворною іконою разом з красою природи Галицького підгір'я зроджує дивовижну притягальну силу цього краю.

Видання "Гошів: історія Ясної Гори і Чудотворної ікони" пропонує читачам багату історію минулого і насичене сучасне життя Ясної Гори, де Чудотворна ікона становить станоить духовну вісь місійної діяльності отців-василіян, різноманітна праця яких рясніє великими плодами навернення та святості серед українського народу. Велелюдні прощі і безнастанна молитва за Україну в умовах сьогоденння скликають на Ясну Гору молільників звідусіль.

Особливого сприйняття надають виданню давні поштівки та світлини початку ХХ століття, а також сучасні світлини.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Ольга Кіс - лауреатка Міжнародної літературної премії ім. Миколи Гоголя (2024)

ВІТАЄМО усією Золочівщиною!!! Серед лауреатів 2024 року Міжнародної літературної премії ім. Миколи Гоголя «Тріумф» є наша землячка, українсь...