неділю, 22 грудня 2019 р.

Книжкова полиця для краєзнавців # Золочівщина. Постаті

Золочівщина. Постаті [Текст] : біограф. довід. / упоряд. Юрій Юречко. - Львів : Святогорець, 2019. - 324 с.



Пропонована книга - перша спроба подати якнайбільшу інформацію про людей, які прославляли і прославляють своєю працею, своєю діяльністю, своїми талантами Золочівський край.

Біографічний довідник вмістив більше 1000 невеличких довідок про видатних людей, що так чи інакше пов’язані з Золочівщиною від XV-го століття і до наших днів. Значна частина їх стосується постатей, серед котрих видатні державні, політичні, військові, господарські, громадські, культурні, церковні діячі, науковці, письменники, правники, вчителі, лікарі, спортсмени, а також маловідомі широкому загалу імена учасників визвольного руху, жертви тоталітарного режиму. Це люди, які народилися, жили (працювали, служили, навчалися), померли або поховані на території Золочівського району, як у його сучасних адміністративних межах, так і в складених протягом історичного часу.

Книга складається з текствої частини та довідкового апарату. До останнього ввійшли - історична довідка, словник маловживаних слів, список скорочень та абревіатур, покажчик населених пунктів Золочівського району, перелік населених пунктів, які історично належали до Золочівщини, список використаної літератури.
Статті у текстовій частині подано за українською абеткою. Кожне гасло виділене та складається з прізвища й імені.
 
Фото упорядника з соцмережі
та розгорнута "Золочівщина. Постаті"

Маємо надію, що величезна дослідницька праця отця Юрія, допоможе краєзнавцям у їх подальших історичних працях, а також відкриє багато цікавого і досі маловідомого про непересічних людей Золочівщини.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Теофіл Копистинський: до 180-річчя від дня народження українського художника

Самобутній талант Теофіла Копистинського - одного із провідних художників України ІІ пол. ХІХ-поч. ХХ ст., виявився у різних видах і жанрах ...