вівторок, 30 травня 2023 р.

ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ "ЗОЛОЧІВ. ДЕЯКІ ОПИСИ ТА СВІТЛИНИ"

 Ну що ж, розкажемо більше про книжкову подію, яка відбулася сьогодні, 26 травня, в рамках відзначення 600-річчя Золочева у Золочівська міська бібліотека ім.І.Франка (на той випадок, якщо ви прогавили)

Це була ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ "ЗОЛОЧІВ. ДЕЯКІ ОПИСИ ТА СВІТЛИНИ", яка вийшла за упорядкування колекціонера, краєзнавця ЮРІЯ БАБ'ЯКA та фотомитця, автора фотоальбому «Золочівський цвинтар» АНДРІЯ ДОБРОНОСОВА.

Захопливо та по-краєзнавчому цікаво знайомив із історією міста Золочева через старовинні поштівки та окремі документи ЮРІЙ БАБ'ЯК. Розповів, що склало текстову частину книги та чим сучасні дослідники історії міста мають завдячувати Броніславу Сокальському? Присутні дізналися, що це за документ - Йосифінська метрика? І чому вона така популярна серед дослідників історії Галичини?

А ЩЕ!
Дана книга, як предмет матеріальної культури, не існувала б якби не самовіддана праця АНДРІЯ ДОБРОНОСОВА. Він здійснив дизайн і художнє оформлення. Фото на обкладинці також його.









Немає коментарів:

Дописати коментар

Ольга Кіс - лауреатка Міжнародної літературної премії ім. Миколи Гоголя (2024)

ВІТАЄМО усією Золочівщиною!!! Серед лауреатів 2024 року Міжнародної літературної премії ім. Миколи Гоголя «Тріумф» є наша землячка, українсь...