середу, 21 грудня 2022 р.

Краєзнавча книжкова полиця # Слово заліза і зброї / Ірина Яворська

Шановні прихильники поетичного слова! У нас для вас НОВИНКА!

"СЛОВО ЗАЛІЗА І ЗБРОЇ" - збірка поезій золочівської поетеси, викладачки Золочівського коледжу НУ "Львівська політехніка" п. ІРИНИ ЯВОРСЬКОЇ.
"Назва чергової збірки поезії виспіла із початком війни 24 лютого 2022 року. Відтак - і запустила головний ритм і стиль. Виявилася своєрідною "поетичною мішенню" під час дійсних трагічних військових подій в Україні - війни з росією..." - пише у передмові п. Ірина.
Основний акцент збірки - героїзм та мужність воїнів Збройних сил України - захисників територіальної цілісності України.

Кожен вірш, вміщений у збірці, - це поема про Перемогу і біль справжніх звитяжців українського народу. Це згусток енергії усіх людських почувань, що згуртовують народ. Це молитва, яка щитом і мечем веде Героїв до абсолютної Перемоги над загарбниками.

Тут ви знайдете також проникливі поезії про героїчні та трагічні події в долі українського народу часів Голодомору, Другої світової війни, подій на Майданах.

Народе мій! Цей подвиг - Вирішальний!
Нам з бою вийти - Переможцем на коні!

P. S. ПОЕЗІЯ - це ЗБРОЯ, що надихає тих, хто тримає зброю справжню! ПЕРЕМОЖЕМО! 



Немає коментарів:

Дописати коментар

Теофіл Копистинський: до 180-річчя від дня народження українського художника

Самобутній талант Теофіла Копистинського - одного із провідних художників України ІІ пол. ХІХ-поч. ХХ ст., виявився у різних видах і жанрах ...