середу, 29 вересня 2021 р.

Книжковий дарунок Роалда Гоффмана: презентація книг

Як і обіцяли - розкажемо більше про biblioподію, яка відбулася в п'ятницю, 24 вересня, у Золочівська міська бібліотека ім.І.Франка (на той випадок, якщо ви прогавили)

Це була ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГ лауреата Нобелівської премії в галузі хімії, поета, драматурга, вихідця Золочева РОАЛДА ГОФФМАНА.

Ви вже знаєте, нещодавно Золочівська міська бібліотека ім.І.Франка за сприяння єврейського історика, журналіста Shimon Briman отримала книжковий подарунок від Роалда Гоффмана.
Це -
  • збірка поезій "Constants of the Motion" ("Константи руху"), що вийшла друком у 2020 році;
  • драматичний твір "Something That Belongs to You" ("Те, що належить Вам") - п'єса автобіографічного характеру про українсько-єврейські відносини;
  • науково-популярна книга "The Same and Not the Same", ("Те саме і не те саме") у якій автор пояснює складний світ хімії простою мовою.
Усі книги, які прибули з Cornell University та були в центрі нашої уваги - мовою оригіналу, кожна з автографом автора та побажаннями читачам.

Biblioподія відбулася у приємній компанії, дружній атмосфері спілкування та розповідей. Бібліотекарі згадали "золочівський період" життя Роалда Гоффмана, зосередили свою увагу на його постаті як літератора та науковця.

Учитель історії, краєзнавець Володимир Сивак розповів про важкі часи Голокосту, які довелося пережити Р. Гоффману.

Краєзнавець, у минулому - директор Музей-заповідник Золочівський замок Надія Гупало поділилася спогадами особистого спілкування з Нобелівським лауреатом, коли він відвідував Золочів у 2015 році.

Під час презентації звучали також вірші Роалда Гоффмана мовою оригіналу та в перекладі на українську у виконанні бібліотекаря Христина Кричковська.
















Немає коментарів:

Дописати коментар

Теофіл Копистинський: до 180-річчя від дня народження українського художника

Самобутній талант Теофіла Копистинського - одного із провідних художників України ІІ пол. ХІХ-поч. ХХ ст., виявився у різних видах і жанрах ...