середу, 7 липня 2021 р.

Книжкова полиця для краєзнавців # З українським вітанням: історія української громади в Тасманії

With Ukrainian Greetings : a history of the Ukrainian community in Tasmania / [Fiona Poulton, with the Association of Ukrainians in Tasmania ; foreword Anna Krawec]. - Moonah : Association of Ukrainians in Tasmania, 2019. - 137, [1] с. : іл., фотопортр. (деякі кол.), табл.
Шановні краєлюби та краєлюбки! Раді повідомити вам, що краєзнавчий фонд Золочівська міська бібліотека ім.І.Франка поповнився новим виданням, яке "спішило" до Золочева з далекого австралійського штату Тасманія за сприяння Association of Ukrainians in Tasmania.

"З УКРАЇНСЬКИМ ВІТАННЯМ: ІСТОРІЯ УКРАЇНСЬКОЇ ГРОМАДИ В ТАСМАНІЇ" ("With Ukrainian Greetings: A history of the Ukrainian Community in Tasmania")
Книга розглядає, як невелика громада переселенців на іншому краї землі зберегла віру в національну ідею незалежної України. Ці люди жили, з одного боку, намагаючись адаптуватись до життя як австралійці, в той же час зберігаючи традиційне мистецтво, літературу, релігію, як спосіб добитися визнання суверенності України.
Чималий внесок у видання книги та у її "приїзд" на Україну зробили вихідці з Золочівщини, а саме з с. Шпиколоси - Анна та Петро Гарасимишин.

А знаєте, чим унікальна дана книга ?
Тут подано перелік емігрантів-українців, які прибули до Тасманії у 1948-1953 рр. Знаходимо тут вихідців з с. Червоне, Шпиколоси, Ремезівці, Копані, м. Золочів та Поморяни.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Теофіл Копистинський: до 180-річчя від дня народження українського художника

Самобутній талант Теофіла Копистинського - одного із провідних художників України ІІ пол. ХІХ-поч. ХХ ст., виявився у різних видах і жанрах ...