пʼятницю, 16 квітня 2021 р.

Книжкова полиця для краєзнавців # Борис Возницький, яким ми його пам'ятаємо / Наталя Філевич

Борис Возницький, яким ми його памятаємо [Текст] / упоряд. Наталя Філевич. – Львів : Центр Європи, 2013. – 200 с. : іл.

Часто думаю, що мене привело в музей? Чому він став моїм життям? Якби колись мені хтось сказав, що буду працювати в музеї, ніколи б не повірив (Борис Возницький)
ПРОТЕ...
Саме його називали "янголом-охоронцем" історичної спадщини України: за найскромнішими підрахунками, цей чоловік врятував від знищення, повернув із забуття, зберіг і відреставрував близько сорока тисяч пам’яток історії та культури. Його називали “лицарем забутих замків”, - він справді нагадував і зовні, і характером романтичного, невтомного, безстрашного Дон-Кіхота, який щодня виходить на бій із байдужістю і зрадою.

"БОРИС ВОЗНИЦЬКИЙ, ЯКИМ МИ ЙОГО ПАМ'ЯТАЄМО" упорядкування НАТАЛІЇ ФІЛЕВИЧ - щира книга про щирого, скромного, простого чоловіка, який "до самозабуття любив свою Україну і був справжнім її патріотом"
Видання містить спогади, котрі були написані друзями, колегами та співробітниками довголітнього директора Львівської національної галереї мистецтв, Героя України Бориса Григоровича Возницького. В книгу також увійшов фрагмент неопублікованих раніше спогадів самого Бориса Возницького.
Вміщено чимало цінних фото з архіву Львівської національної галереї мистецтв та з особистих архівів авторів.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Краєзнавча книжкова полиця # Новели / Оксана Кришталева

Кришталева О. Новели [Текст] / Оксана Кришталева // Львів... Львів'янки... Любов... : антологія / упоряд. Оксана Думанська. - Львів : ЛА...