вівторок, 2 березня 2021 р.

Краєзнавча книжкова полиця # Кульбабовий ангел / Роман Солило

Солило Р. Кульбабовий ангел. Галицьке писаніє. Кн. 1 [Текст] / Роман Солило. - Тернопіль : Богдан, 2012. - 384 с., іл.
"Кульбабовий ангел" - книга відомого на Золочівщині письменника, гумориста, актора, сценариста, режисера, художника РОМАНА СОЛИЛО, знаного в народі як Ганя Полупанцева. 1 березня 2021 року Р. Солило святкував би своє 60-річчя, але після тривалої хвороби відійшов у вічність у березні 2011 року.

Оригінальність видання у тому, що у ньому лунають голоси людей, яких автор знав змалку. Тут і сумні, і смішні історії, й складні долі людей, які, переживши окупації, репресії й інші нещастя, не втратили почуття гумору і віри у те, що все лихе минеться.

ЦЕ - СВОЄРІДНА ЕНЦИКЛОПЕДІЯ ОДНОГО СЕЛА.

- Пам'ятаєш, ти мені колись повідав про ангела? - Про якого ангела? - Кульбабового!.. Що у вас на межі родяться ангели... Коли сонце вибирається вдосвіта, воно купається в росі й кульбабах. І від того стає як те жовтеньке качєто, і повольки-поволі чимчикує небом тішити світ. А по днях маленькі ангели з кульбаби летять за сонячним подихом.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Теофіл Копистинський: до 180-річчя від дня народження українського художника

Самобутній талант Теофіла Копистинського - одного із провідних художників України ІІ пол. ХІХ-поч. ХХ ст., виявився у різних видах і жанрах ...