четвер, 19 листопада 2020 р.

Книжкова полиця для краєзнавців # Історія міста Золочева / Л. Харевічова

Наші вітання, краєлюби та краєлюбки!

Вашій увазі представляємо справжній скарб для дослідників минувшини Золочева та його околиць, краєзнавців, краєлюбів, книголюбів і не тільки! 

"Історія міста Золочева" Луції Харевічової, упорядкування Володимир Сивак.
Дане видання - це переклад книги "Dzieje miasta Zloczowa" Dr. Łucja Charewiczowa, що була видана польською мовою у Золочеві в 1929 р. Золочівським повітовим краєзнавчим товариством у друкарні Вільгельма Цукеркандля.

Цінність книги у використаних архівних матеріалах, а саме: пергаментних привілеях 1523-1764 рр., міських книгах XVII ст., інвентаних книгах XVIII ст., бухгалтерських книгах міста XVIII-ХІХ ст. та інших документах.

До слова, Луція Харевічова (1897-1943) - польська вчена, історик, архівіст, доктор філософії, дослідниця історії Львова. Працювала викладачкою історії Золочівської державної гімназії.
Читаєте польською, тоді Wielkopolska Biblioteka Cyfrowa має оригінал праці Луції Харевічової  https://www.wbc.poznan.pl/dlibra/publication/334165/edition/305968

Ми переконані, що ви відкриєте для себе нові незнані сторінки історії міста!



Немає коментарів:

Дописати коментар

Презентація книги "Словесні траєкторії" Оксани Кришталевої у Золочеві

  “Нам живим і не штучним, дуже треба залишатися людьми. У межах власного простору, в кордонах своїх бажань” (Оксана Кришталева) Розкажемо б...