понеділок, 18 листопада 2019 р.

Книжкова полиця для краєзнавців # Діалекти української мови (с. Словіта)

Михайловська (Корецька) І. Діалекти української мови (с. Словіта, Золочівський район, Львівська область) [Текст] : словник / Ірина Михайловська (Корецька). – Львів : Сполом, 2017. – 79с.


До книжки, яка є своєрідним словничком, увійшли зібрані та записані авторкою дорогоцінні мовні скарби – діалектизми, говірки, прислів’я і приказки, характерні для сіл Львівщини, які потроху виходять з ужитку, але були повсякденними у мові старших родичів Ірини Михайловської (Корецької).
Михайловська (Корецька) Ірина Теодорівна народилася в с. Словіта Глинянського (тепер Золочівського) району на Львівщині.
Закінчила Львівський державний медичний інститут. Спеціалізувалась і –вдосконалювалась у неврології, фітотерапії, гомеопатії, вертебрології (Київ, Москва, Донецьк, Сімферополь, Казань).
З шкільного віку писала вірші, була членом літературного гуртка при районній редакції, друкувалась в обласній, республіканській пресі, видала дві збірки поезій «Мамине джерело», «Мене лелеки кличуть» (1994 р.)
Любов до поезії, літератури, мови прищепили Ірині її мати, вчитель-філолог Марія Корецька, вчитель української мови і літератури Федір Кріль, керівник літературного гуртка райгазети, журналіст, поет Василь Мартинов, за що їм велика вдячність і низький уклін.
Ірина Михайловська (Корецька) безмежно любить свій край, свій народ, його історію, традиції, звичаї; живе і трудиться серед своїх людей і для них.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Теофіл Копистинський: до 180-річчя від дня народження українського художника

Самобутній талант Теофіла Копистинського - одного із провідних художників України ІІ пол. ХІХ-поч. ХХ ст., виявився у різних видах і жанрах ...