вівторок, 10 березня 2015 р.

Книжкова полиця для краєзнавців # Поморяни

Гринькевич М. Поморяни: віхи історії [Текст] / Мирон Гринькевич ; ред. В. Грабовський. - Львів : Вільна Україна, 2003. - 160 с.: іл., фото.

Книга Мирона Гринькевича "Поморяни: віхи історії"
відноситься до літературного жанру, який у роках нашої Незалежності набув чи не найбільшого поширення - художньо-документальна публіцистика. Розторсавши у своїй пам'яті спогади про рідну Поморянщину, автор з притаманним йому життєвим досвідом бачення плинності суспільних процесів, зачудованим словом веде оповідь пережитого. І в цьому цінність його творчої праці.
Зі сторінок книги читач дізнається про коловерть історичних подій Поморянщини, в основному тих, які відбувалися тут протягом ХХ століття. Побіжно автор захоплює і часи давніші. Матеріал побудований на спогадах старожилів, виходців із Поморян та навколишніх сіл, у тому числі й представників української діаспори.
Окремі розділи присвячені вченим та визначним людям, що вийшли з Поморянщини; враженням та відгукам письменників про цю місцевість. Видання збагачене світлинами з минулих років.
Книга розрахована на допитливих дослідників, краєзнавців, усіх тих, кому дорога доля рідної місцини.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Теофіл Копистинський: до 180-річчя від дня народження українського художника

Самобутній талант Теофіла Копистинського - одного із провідних художників України ІІ пол. ХІХ-поч. ХХ ст., виявився у різних видах і жанрах ...