понеділок, 10 березня 2014 р.

Книжкова полиця для краєзнавців # Верхобужжя

Юречко Ю. Верхобужжя: природа та історія [Текст] / авт.-упоряд. Ю. Юречко. - Львів : Святогорець, 2008. - 160 с.

У книзі автора-краєзнавця, педагога та священослужителя пропонується здійснити туристично-природничий та історичний екскурс мальовничими куточками Золочівщини
(Львівської області) - місцинами і селами, де бере свій початок і розвиває плин ріка Західний Буг. Це маршрут у напрямку до її витоку - Золочів-Єлиховичі-Сасів-Колтів-Верхобуж із побуванням у Кругові та Опаках.
Охарактеризовано краєвиди, природу та її багатства, а також історію, звичаї, повір'я людей, життя громад сіл Колтів, Кругів, Опаки, Верхобуж. Окремі розділи присвячені ріці Буг. Простежуються історичні події, розвиток господарського устрою, освіти, культури і побуту, суспільно-громадського, політичного, релігійного життя громад сіл; висвітлено пам'ятні події з життя визначних персоналій. Подається характеристика географічного розташування, природи місцевих ландшафтів, долини ріки Буг, визначних пам'яток по маршруту і навколишніх територіях.
Написана на основі історичних та архівних матеріалів, свідчень очевидців, книга слугуватиме путівником туристам, історикам, етнографам, фольклористам, мешканцям Золочівщини та її вихідцям у вивченні історії рідного краю, а також широкому колу читачів, що цікавляться різноманітними місцевостями України, і зокрема її західної частини - Галичини.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Теофіл Копистинський: до 180-річчя від дня народження українського художника

Самобутній талант Теофіла Копистинського - одного із провідних художників України ІІ пол. ХІХ-поч. ХХ ст., виявився у різних видах і жанрах ...