пʼятницю, 2 липня 2021 р.

Книжкова полиця для краєзнавців # Історія єврейської національної автономії в період Захіно-Української Республіки / Рубен Фан

Фан Р. Історія єврейської національної автономії в період Захіно-Української Республіки [Текст] / Рубен Фан; пер. з їдиш і коментарі Ася Фруман, наук. ред., упоряд., вступ. ст. Олег Павлишин. - Львів, 2019. - 272 с.
Книга єврейського підприємця, громадсько-політичного діяча та історика Рубена Фана присвячена становищу євреїв Східної Галичини в добу Західно-Української Народної Республіки (1918-1919 рр.). На підставі влсних спостережень та документів, автор висвітлив заходи єврейського політичного та громадського активу краю задля досягнення національної автономії в умовах українського державотворення. 
Книга з'ясовує малознаний аспект міжнародного контексту української революції у зв'язку з перспективами локального розв'язання єврейського питання.

В географічному покажчику знаходимо Золочів, Білий Камінь, Сасів. 





Немає коментарів:

Дописати коментар

Презентація книги "Словесні траєкторії" Оксани Кришталевої у Золочеві

  “Нам живим і не штучним, дуже треба залишатися людьми. У межах власного простору, в кордонах своїх бажань” (Оксана Кришталева) Розкажемо б...