вівторок, 16 березня 2021 р.

Книжкова полиця для краєзнавців # Герої неоголошеної війни / Віктор Коваль

Коваль В. Герої неоголошеної війни [Текст] : публіцистика / Віктор Коваль. - Львів : СПОЛОМ, 2016. - 126 с.
Віктор Коваль - журналіст. Від самого початку війни він збагнув: кожна часточка України мусить писати свої хроніки звитяги і болю, наче малі ручаї, злилися вони у велику ріку теперішньої героїчної історії нашого народу. Внесок Золочівщини у справу боротьби з ворогом - неоціненний. Тож Віктор Коваль сприйняв потребу висвітлювати війської події не лише як свій професійний, але радше громадянський, чоловічий обов'язок. Увесь цей час старався, щоб ніщо не пройшло непоміченим - жодна історія з війни, жодне людське життя, якого торкнулося її полум'я.

Усі 37 розповідей, інтерв'ю, есеїв, поміщених у книжці, проникнуті живою, емоційною співучасю автора, бо, без сумніву, перепущені через серце. Та чи може бути по-іншому, коли герої, наші земляки, які донедавна жили звиклим життям, виявляють небачену мужність, захищаючи Батьківщину. А ще книжка є добрим посібником для розуміння того, що таке патріотизм у дії, і нерукотворним пам'ятником загиблим.

Віктор Коваль двічі побував у зоні АТО, щоб разом з волонтеарми та капеланами підтримати наших воїнів і водначас зрозуміти, як це воно - жити під кулями. 

(Ольга Кіс, передмова до книги)




Немає коментарів:

Дописати коментар

Теофіл Копистинський: до 180-річчя від дня народження українського художника

Самобутній талант Теофіла Копистинського - одного із провідних художників України ІІ пол. ХІХ-поч. ХХ ст., виявився у різних видах і жанрах ...