суботу, 16 березня 2024 р.

Книжкова полиця для краєзнавців # Золочів. Таємниці давнього міста королівської Галичини : фотоальбом / Анатолій Чекінда

Чекінда А. Золочів. Таємниці давнього міста королівської Галичини [Фото] : фотоальбом / Анатолій Чекінда. - Львів-Золочів, 2020. - 232 с.

Альбом наповнений давніми зображеннями і світлинами, дає уявлення, як виглядали окремі споруди, храми, вулички міста, як змінювалася міська забудова у часи занепаду та розквіту. На поштівках видно архітектурні деталі, написи, вивіски, зафіксовані і ті міські фрагменти, що, на жаль, втрачені назавжди. 

Деякі місцини можна розпізнати одразу, проте є багато кадрів із малознаними краєвидами чи подіями, впізнати які допомагають долучені до кожної фотографії анотації з датуванням та загальним описом. Саме тому вивчати історико-культурну спадщину місте легко, зручно і цікаво. Світлини дають змогу придивитися і до людей, перейнятися їхніми турботами і надіями, відчути атмосферу Золочева за часів Австро-Угорщини до 90-х років ХХ ст.

Фотоальбом про Золочів для когось стане відкриттям, а для когось - приємною ностальгією.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Теофіл Копистинський: до 180-річчя від дня народження українського художника

Самобутній талант Теофіла Копистинського - одного із провідних художників України ІІ пол. ХІХ-поч. ХХ ст., виявився у різних видах і жанрах ...