понеділок, 8 квітня 2024 р.

Презентація поетичної збірки "Сонячне прозріння" Наталії Ковалик

Поезія, як і весна пробуджує життя, освітлює душі, різнобарвить прозу. Вона торкається сердечних струн, розкриває неосяжні глибини художнього таланту митців, веде у край високого натхнення.

6 квітня у Золочівській міській бібліотеці ім. І. Франка відбулася презентація поетичної збірки "СОНЯЧНЕ ПРОЗРІННЯ" золочівської поетеси, педагогині НАТАЛІЇ КОВАЛИК.

Наталія Ковалик - вчителька української мови та літератури Золочівського ліцею, випускниця факультету філології і журналістики ТНПУ, поетеса, призерка кількох поетичних конкурсів від міжнародного літературно-мистецького журналу «Склянка Часу». Публікувалася в кількох колективних альманахах і тематичних часописах, зокрема в журналах «Золота Пектораль», «Олександрійський маяк». А у 2022 році взяла участь у Всеукраїнському літературному конкурсі ім. Леся Мартовича, де стала переможницею у номінації «Поезія. Добірки» і лауреаткою у номінації «Поезія. Збірки». Авторка двох поетичних збірок.

Презентована збірка - своєрідний поетичний щоденник життєвих емоцій і почуттів, вірші надзвичайно світлі, мелодійні та ліричні. Поезія, як зазначила поетеса, підтримує віру у перемогу світла над темрявою.

Чисельні прихильники творчості пані Наталі із захопленням слухали розповідь про її професійний та творчих шлях. Рядок за рядком, звучала чудова поезія, як з уст авторки, так і у виконанні професійних акторів. Видно, що кожен з них поетеса переживала знову, і ця енергетика передавалась глядачам.

Особливого шарму цьому поетичному вечору додала його модераторка Марічка Гнатів. Вона відзначила високе володіння технікою віршування авторки збірки, чіткість її світогляду, чистоту поетичної мови.

Багато теплих слів було сказано в адресу творчості поетеси. Вірші Наталі, добрі, щирі й дуже відверті. На перший погляд, у них є смуток, біль і печаль, але є велика сила волі й надія. Останніх більше, тому в ліричних сповідях авторки немає й тіні зневіри.

Треба відзначити, що авторці вдалось знайти ті найпотаємніші струни душі кожного, хто прийшов на презентацію і поділитися теплом. На зустрічі панувала надзвичайно тепла та емоційна атмосфера. Кожен, хто прийшов на презентацію збірки поезії, зміг придбати книжку. А наша бібліотека отримала у подарунок книжку з автографом поетеси. Тепер усі користувачі міської книгозбірні можуть познайомитися з прекрасною збіркою поезій Наталі Ковалик «Сонячне прозріння».

Пані Наталю, творіть і надалі. Адже ваші поезії роблять світ добрішим, вчать в буденному бачити прекрасне, щиро вірити в дива. Хай світла поезія, як і любов - заполоняє світ.

Світлини Андрія Доброносова









Немає коментарів:

Дописати коментар

Теофіл Копистинський: до 180-річчя від дня народження українського художника

Самобутній талант Теофіла Копистинського - одного із провідних художників України ІІ пол. ХІХ-поч. ХХ ст., виявився у різних видах і жанрах ...