вівторок, 8 грудня 2020 р.

Книжкова полиця для краєзнавців # Василіянський монастир Вознесіння Господнього в Золочеві / Н. Гупало

Гупало Н. Василіянський монастир Вознесіння Господнього в Золочеві [Текст] / Надія Гупало. - Львів : Скриня, 2014. - 190 с.
Сьогодні репрезентуємо вам книгу - "Василіянський монастир Вознесіння Господнього в Золочеві", в якій автор Надія Гупало висвітлює історію монастиря від найдавніших часів до сьогодення. Значну увагу тут приділено відомим постатям краю, діяльність яких пов'язана з історією Золочівського монастиря, - фундаторам, доброчинцям, єпископам, мученикам за віру.

Цінність видання у використаних архівних матеріалах, а саме: монастирських інвентарях, хроніках, звітах, дарчих та ін. Цікаво, що під час написання історії монастиря використано також перекази, зібрані серед старожилів та спогади місцевих мешканців.

Ідею написати історію монастиря висловив ігумен Золочівського монастиря ЧСВВ о. Тома Кушка з нагоди 20-річчя повернення до монастиря отців василіян...Втілити задум вдалося 2014 року за підтримки протоігумена о. Пантелеймона Саламахи, - згадує у передмові Надія Гупало.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Теофіл Копистинський: до 180-річчя від дня народження українського художника

Самобутній талант Теофіла Копистинського - одного із провідних художників України ІІ пол. ХІХ-поч. ХХ ст., виявився у різних видах і жанрах ...