середу, 17 червня 2020 р.

Книжкова полиця для краєзнавців # Вітер в долонях / Роксоляна Загайська

Загайська, Р. Вітер в долонях : книга проходів Личаківським цвинтарем [Текст]. Ч. 1 / Роксоляна Загайська ; упоряд. І. Мельник. - Львів : Апріорі, 2017. - 416 с.: іл.

Книга запрошує завітати до унікального за своєю атмосферою Личаківського цвинтаря,
перейтися його алеями, пізнати історію цього некрополя, ознайомитися з долями людей, які знайшли тут вічний спочинок. Розрахована на широке коло читачів, які цікавляться історією Львівщини.

Автор подає коротку історію Личаківського цвинтаря, роз'яснює цвинтарну символіку і проводить усіма алеями з акцентуванням на похованнях.

Книга доповнена додатками, як от Покажчик полів цвинтаря; Покажчик похованих та увічнених на Личаківському цвинтарі; Покажчик скульпторів, архітекторів, майстрів.

Особистості, які знайшли вічний спочинок на Личаківському цвинтарі і, які тим чи іншим чином пов'язані з Золочівським краєм - Білозір Ігор, Возницький Борис, Пачовський Василь, Франко Іван, Шашкевич Маркіян з дружиною і сином.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Теофіл Копистинський: до 180-річчя від дня народження українського художника

Самобутній талант Теофіла Копистинського - одного із провідних художників України ІІ пол. ХІХ-поч. ХХ ст., виявився у різних видах і жанрах ...